"Prevent": Gradit ćemo fabriku u BiH!

Bez autora
Jan 08 2012

"Prevent" nije odustao od namjere da fabriku za šivenje presvlaka za autoindustriju opremi u Travniku ili u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini. Njima treba nova lokacija zbog novih ugovora. "Prevent" prioritetno razmišlja o lokaciji u BiH, ali zbog globalnog karaktera, to može biti i izvan BiH. Ipak, najbliži su opciji da to bude ovdje. Traže optimalnu varijantu. Hoće li to biti Travnik, Busovača ili neki drugi grad u našoj državi, to će se tek vidjeti. Najvažnije je da fabrika za koju se odluče, odgovara namjeni. Nadaju se da će do sredine godine uspjeti pronaći adekvatnu lokaciju, koju će pustiti u pogon odmah nakon šestog mjeseca 2012. "Prevent" će otvaranjem nove fabrike dodatno stvoriti povoljniji ambijent za privredne aktivnosti, posebno za zapošljavanje. Nova fabrika bit će nova prilika za zaposlenje. Planirano je da u fabrici bude otvoreno 500 novih radnih mjesta.

"Prevent": Gradit ćemo fabriku u BiH!"Prevent" nije odustao od namjere da fabriku za šivenje presvlaka za autoindustriju opremi u Travniku ili u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini.

To je za "Dnevni avaz" izjavio Adnan Smailbegović, direktor proizvodne divizije "Preventa", nakon što su se u pojedinim medijima pojavile informacije da je bh. kompanija digla ruke od lokacije i investicije.

- Nama treba nova lokacija zbog novih ugovora. "Prevent" prioritetno razmišlja o lokaciji u BiH, ali zbog globalnog karaktera, to može biti i izvan BiH. Ipak, najbliži smo opciji da to bude ovdje. Tražimo optimalnu varijantu. Hoće li to biti Travnik, Busovača ili neki drugi grad u našoj državi, to ćemo tek vidjeti - kaže Smailbegović, koji je naglasio da su špekulacije da će "Prevent" prebaciti dio proizvodnje iz Rumunije u BiH, jer se u ovom slučaju radi "o novim projektima". 

Pojedini mediji spomenuli su industrijsku halu kombinata "Borac" u Travniku, na kojoj je bila hipoteka "Union banke". Smailbegović kaže da se nije razgovaralo o cijenama.

- Najvažnije je da fabrika za koju se odlučimo, odgovara namjeni. Nadam se da ćemo do sredine godine uspjeti pronaći adekvatnu lokaciju, koju ćemo pustiti u pogon odmah nakon šestog mjeseca 2012. - tvrdi Smailbegović.

On je potvrdio da će "Prevent" otvaranjem nove fabrike dodatno stvoriti povoljniji ambijent za privredne aktivnosti, posebno za zapošljavanje.

- Nova fabrika bit će nova prilika za zaposlenje. Planirano je da u fabrici bude otvoreno 500 novih radnih mjesta. Očekujem da će se to dogoditi do kraja godine - potvrdio je Smailbegović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik